Прикажи скратен запис

dc.contributor.author Мартиноски, Никола
dc.coverage.temporal XX век mk_MK
dc.date.accessioned 2015-07-10T12:06:11Z
dc.date.available 2015-07-10T12:06:11Z
dc.date.issued 1950
dc.identifier.uri http://www.dlib.mk/handle/68275/149
dc.identifier.uri http://dlib.mk/bitstream/handle/68275/149/Oro%202.jpg?sequence=1&isAllowed=y
dc.identifier.uri http://dlib.mk/bitstream/id/900/Oro%202.jpg.jpg
dc.description Графика во една боја, бристол картон 200 гр. Долу средина: Никола Мартиноски (кир.). Препечатена 1991 од З. Јакимовски. mk_MK
dc.format.extent [1] лист : дрворез 2/11 ; 25x31 см. mk_MK
dc.language Македонски mk_MK
dc.rights CC BY-NC-ND 3.0
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
dc.subject Фигуративен експресионизам mk_MK
dc.title Оро mk_MK
dc.type Графика mk_MK
dc.rights.holder НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје
dc.note Дар од семејството. mk_MK
dc.subject.udc 76.036.7(497.7)Мартиноски, Н. mk_MK
dc.identifier.cobiss-net 9664266


Датотеки за записот

Записот се појавува во следните збирки:

Прикажи скратен запис

CC BY-NC-ND 3.0 Освен доколку е поинаку наведено, лиценцата за овој запис е CC BY-NC-ND 3.0

 Споделете

Прегледај

Мој профил

Следете нѐ