Прикажи скратен запис

dc.coverage.temporal XVI век mk_MK
dc.date.accessioned 2016-02-18T08:10:35Z
dc.date.available 2016-02-18T08:10:35Z
dc.date.issued 1519
dc.identifier.uri http://www.dlib.mk/handle/68275/451
dc.identifier.uri http://dlib.mk/bitstream/handle/68275/451/121207296.pdf?sequence=1&isAllowed=y
dc.identifier.uri http://dlib.mk/bitstream/id/1899/121207296.pdf.jpg
dc.format.extent [243] листови : вињети ; 20 см mk_MK
dc.language Француски mk_MK
dc.publisher Оу Бнецïе[х] mk_MK
dc.rights CC BY-NC-ND 3.0
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
dc.subject служебник mk_MK
dc.subject Македонски mk_MK
dc.title Служебник mk_MK
dc.type Книга mk_MK
dc.rights.holder НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје
dc.note Подврска: Оргинална, дебела штица завиткана во кожа, Има остатоци од копчињата за закопчување на книгата. Во средината од предната корица се наоѓа дебел тркалезен бакрорез со пречник од 7,5 см со ликот на Исус Христос со оловни додатоци на кои се изгравирани букви. mk_MK
dc.note Книгата е конзервирана и реставрирана во НУБ "Св. Климен Охридски" во 1982 година
dc.subject.udc 27 mk_MK
dc.identifier.cobiss-net 121207296


Датотеки за записот

Записот се појавува во следните збирки:

Прикажи скратен запис

CC BY-NC-ND 3.0 Освен доколку е поинаку наведено, лиценцата за овој запис е CC BY-NC-ND 3.0

 Споделете

Прегледај

Мој профил

Следете нѐ