Прикажи скратен запис

dc.contributor.author Cantelli da Vignola, Giacomo
dc.coverage.temporal XVII век mk_MK
dc.date.accessioned 2015-07-09T09:15:07Z
dc.date.available 2015-07-09T09:15:07Z
dc.date.issued 1689
dc.identifier.uri http://www.dlib.mk/handle/68275/56
dc.identifier.uri http://www.dlib.mk/bitstream/handle/68275/56/88546058.pdf?sequence=1&isAllowed=y
dc.format.extent 1 физичко-географска карта : во боја ; 55 x 40 см на лист 59 x 44 см Размер 1:925.000 mk_MK
dc.language Италијански mk_MK
dc.publisher Giovanni Giacomo de Rossi, Roma mk_MK
dc.rights CC BY-NC-ND 3.0
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
dc.subject Балкански Полуостров mk_MK
dc.subject Србија mk_MK
dc.subject Рашка mk_MK
dc.subject Унгарија mk_MK
dc.subject Македонија mk_MK
dc.subject Албанија mk_MK
dc.subject Романија mk_MK
dc.subject Валахија mk_MK
dc.title Il Regno della Servia detta alterimenti Rascia mk_MK
dc.type Карта mk_MK
dc.rights.holder НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје mk_MK
dc.note Картата е подарок од Централна техничка књижница в Љубљани по повод свечаното отварање на библиотеката 11.X.1972 mk_MK
dc.subject.udc 912.43:551.4(497.11) mk_MK
dc.identifier.cobiss-net 88546058 mk
dc.identifier.cobiss-net
dc.identifier.cobiss-net


Датотеки за записот

Записот се појавува во следните збирки:

Прикажи скратен запис

CC BY-NC-ND 3.0 Освен доколку е поинаку наведено, лиценцата за овој запис е CC BY-NC-ND 3.0

 Споделете

Прегледај

Мој профил

Следете нѐ