Прикажи скратен запис

dc.contributor.author Mercator, Gerhard
dc.coverage.temporal XVI век mk_MK
dc.date.accessioned 2015-07-09T09:22:26Z
dc.date.available 2015-07-09T09:22:26Z
dc.date.issued 1589
dc.identifier.uri http://www.dlib.mk/handle/68275/57
dc.identifier.uri http://www.dlib.mk/bitstream/handle/68275/57/88556042.jpg?sequence=1&isAllowed=y
dc.format.extent 1 физичко-географска карта : во боја ; 47 x 34 см на лист 57 x 49 см Размер 1:2.470.000 mk_MK
dc.language Германски mk_MK
dc.publisher Duisburg mk_MK
dc.rights CC BY-NC-ND 3.0
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
dc.subject Романија mk_MK
dc.subject Србија mk_MK
dc.subject Бугарија mk_MK
dc.subject Турција mk_MK
dc.title Walachia, Servia, Bulgaria, Romania mk_MK
dc.type Карта mk_MK
dc.rights.holder НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје mk_MK
dc.note На задната страна географски приказ на земјите од насловот mk_MK
dc.subject.udc 912.43:551.4(1-924.64) mk_MK
dc.identifier.cobiss-net 88556042


Датотеки за записот

Записот се појавува во следните збирки:

Прикажи скратен запис

CC BY-NC-ND 3.0 Освен доколку е поинаку наведено, лиценцата за овој запис е CC BY-NC-ND 3.0

 Споделете

Прегледај

Мој профил

Следете нѐ